Lyshygge gør en positiv forskel for at passe på miljøet og os selv. Det er derfor vigtigt for os, at vores produkter ikke belaster kloden unødvendigt, og at vores produkter er af god kvalitet. Det er ikke kun selve produktet, vi kigger på, når vi snakker om miljøet, men også mange andre parametre. Det kan du læse om her.

Hvordan er LED stearinlys miljøvenlige?

Hvis du tænder et ægte stearinlys, tilfører du op mod 1000 gange så mange partikler og røggasser (kvælstofdioxid) til indeklimaet i forhold til ingen lys. LED stearinlys er miljøvenlige, fordi du slipper for sodpartikler og røg, som der er ved et ægte stearinlys.

 

Stearinlys er både usunde for vores kroppe og klode, når sod og røg spreder sig i hjemmet. Mange kan rent faktisk heller ikke tåle ægte stearinlys, og nogle tør heller ikke at tænde ægte stearinlys i frygt for at glemme at slukke dem. Derfor har vi skabt et miljøvenligt alternativ, hvor hyggen stadig er i højsædet. 

Hvordan er emballagen miljøvenligt?

Siden vi skabte Lyshygge, er der sket meget. Nu er udviklingen kommet til vores emballage, hvor vi tager et grønt syn på materialerne. Vi forventer, at alt vores emballage i fremtiden er miljøvenligt, men det er en proces, der tager tid. Vi skal jo starte et sted – og her fortæller jeg dig, hvor langt vi er:

Hvad består emballagen af?

Vores produkter bliver leveret i pap. Vi har minimeret forbruget af pap uden at gå ned på beskyttelsen, når produkterne sendes. På den måde er der ikke et unødvendigt forbrug. Alt vores emballage kan genanvendes, så længe det bliver sorteret rigtigt efter brug.

Som beskyttelse på vores nye produkter anvender vi et støddæmpningsmateriale, der hedder EPE. Det beskytter lysene under sending, så der på ingen måde kommer skade på produktet. Materialet er miljøvenligt, da det kan genanvendes i andre produkter. Hvis du vil hjælpe os med at passe på miljøet, så sorter gerne emballagen.

Enkelte materialer kan hurtigt blive udråbt som syndere, fx plast i medierne. Men nogle gange kan plastisk faktisk være det mest bæredygtige alternativ, så længe vi sorter det rigtigt og ikke lader det ende i naturen, hvor det ikke kan nedbrydes. Derfor bruger vi i nogle tilfælde plast i vores emballage for at beskytte produkterne bedst muligt. Til gengæld bruger vi det mest rene plastisk som typerne PP, PET og PE. 

 

 Hvad betyder det, at min pakke er CO2-kompenseret?

Vi sender vores pakker med omtanke for miljøet. Det gør vi ved at sørge for, at vores pakker er CO2-kompenseret. Så den CO2 der normalt udledes gennem en forsendelse, kompenserer vi for, ved at støtte naturprojektet i Hals Mose. For hver pakke vi udsender, går der et ubeskåret beløb til projektet i Hals Mose, der kan kompensere for pakkens CO2-udledning. Hvis du har lyst, kan du læse mere om naturprojektet, og hvad pengene går til lige her.

Hvordan er batterier miljøvenlige?

Batterier bliver ofte udråbt til skurke, når det kommer til miljøet. Men det er faktisk ret misvisende. Batterier indeholder nyttige råstoffer, som fx jern, mangan og tungmetaller – og de kan genanvendes.

 Nogle batterier er også mere miljøvenlige end andre. Hos Lyshygge forhandler vi Fujitsu alkaline-batterier, der fremstillet efter de højeste internationale standarder på området. Der er brugt et minimum af råstoffer til glæde og gavn for miljøet. Samtidig har de et helt unikt anti-lækage design, der beskytter det udstyr, batterierne benyttes i, lidt bedre end andre gode batterier.

 Hvordan genbruger du batterierne?

Selvom de fleste nok er klar over, at batterier ikke skal i skraldespanden, havner næsten 40% af danskernes batterier netop i skraldespanden.

 Selvom er det umiddelbart mere bekvemt lige at smide batteriet i den skraldespand, som står i nærheden, så er det på ingen måde bekvemt for miljøet i det lange løb. Batterier skal afleveres til genbrug.

Det behøver slet ikke at være så omstændeligt at genbruge sine batterier. Du kan blot have en beholder derhjemme, hvor du løbende kommer dine brugte batterier i. Når den er fuld, kan du tage den med på genbrugsstationen, en dag hvor du alligevel skal derop eller kører vejen forbi. Den tid det koster ekstra for dig er marginal, i forhold til den forskel du gør for miljøet.

Hvorfor aflevere batterier til genbrug?

Brugte batterier er skadelige for naturen og grundvandet, hvis du smider dem i skraldespanden og ikke til genbrug.

Du er med til at sikre, at nyttige råstoffer som jern, mangan og tungmetaller bliver genbrugt

Hvis de ender i din skraldespand, bliver de brændt, og de gode råstoffer går tabt

Batterier, der afleveres, bliver sendt til anlæg, hvor råstofferne bliver udvundet og genanvendt.

Tak for din interesse i Lyshygge. Vi opdaterer løbende denne side, når vi er blevet klogere. Har du idéer til, hvordan vi kan blive endnu grønnere eller har inputs til vores forretning– så skriv dem gerne til info@lyshygge.dk

Må du have en skøn og hyggelig dag!