Hygge-blog

#nyddesmåglimt #lyshygge

Hvilke fyrfadslys – eller kronelys skal jeg vælge?

Med LED krone- og fyrfadslys får du et mere miljøvenligt og brandsikkert alternativ end ægte stearinlys. Men hvilke skal du vælge, og hvilke passer til dine behov? Vi guider dig her igennem de forskellige typer indenfor fyrfads- og kronelys. Lad os starte med at tage et lys ad gangen.

 

Hvilket kronelys skal jeg vælge? 

Fast eller bevægelig flamme i kronelyset? 

Når du skal vælge kronelys, er det vigtigste, at du gør op med dig selv, om du vil have fast eller bevægelig flamme. En bevægelig flamme giver lyset liv, så det dermed blafrer helt naturligt som et ægte stearinlys. Lyset på flammen er konsistent, men kan indstilles til at dimre en smule, så du både få en bevægelig flamme og bevægeligt lys. 

En fast flamme har formet som en naturlig flamme, men har sidder pæren fast på lyser, så den ikke bevæger sig. Lyset på flammen dirrer til gengæld en smule, så det stadig ligner, at der er et spil i lyset. 

Bevægelig flamme: 

Emma hvid 

Emma sort 

Fast flamme: 

Emilia 

Med eller uden fjernbetjening

Med en fjernbetjening til lyset, kan du justere lysstyrken, sætte timer på lyset så det tænder og slukker automatisk samt tænde/slukke lyset. Det er fx smart, så du ikke skal tænke på at tænde det, når aftenen kommer eller at slukke lyset, når du går i seng. 

Lys med fjernbetjening: 

Fjernbetjeningen virker kun til de hvide Emma lys, som du finder her. Det skyldes, at teknikken ikke kan trænge igennem den sorte farve på stearin. Fjernbetjeningen virker heller ikke til Emilia med fast flamme, da teknikken for at lave den faste flamme er helt anderledes end ellers.

 

Hvilket fyrfadslys skal jeg vælge? 

Med eller uden timer? 

Når du skal vælge fyrfadslys, er det eneste, du skal overveje, om du vil have med eller uden timer på lyset. 

Med timer vil sige, at når du tænder lyset via knappen i bunden, går timeren automatisk i gang. Herefter lyser lyset i 5 timer, hvorefter det slukker. Næste dag samme tid vil lyset tænde igen. Du har selvfølgelig mulighed for at slukke lyset i bunden igen, hvis du ikke vil have det tændt i 5 timer – på den måde genstarter du lyset og kan tænde det igen på et andet tidspunkt med timer. 

Tina er vores lys med timer. 

Uden timer vil sige, at du blot tænder og slukket lyset via en on/off knap i bunden af lyset. På den måde, kan du selv tænde lyset, og kan lade det brænde lige så længe du vil. 

Pia er vores lys uden timer.