DIY-projekter er ofte rigtig sjove, og det giver dig mulighed for at sætte dit helt eget personlige præg på indretningen derhjemme. Vi viser dig her, hvordan du kan skabe den helt rigtige påskestemning med vores påske DIY. Vi vil i denne blog nemlig vise dig, hvordan du laver gipsæg. Æggene er super nemme at lave, så det er oplagt at lave sammen med dine børn over weekenden eller i skoleferierne. Som dekoration til påskebordet går æggene super godt sammen med vores lys fra Lyshygge. 

 

Det skal du bruge:

 • 1 kop hobbygips
 • ½ kop vand
 • 1 tom halvliters vandflaske
 • 1 tragt (kan laves ved at skære en vandflaske over og bruge mundstykket som tragt)
 • Balloner

 

 

 

Sådan gør du:

 1. Hæld gipsen ned i den tomme vandflaske. Her hjælper det at banke lidt på din tragt for at få al gipsen ned i flasken.
 2. Hæld vandet i vandflasken.
 3. Skru låget på og ryst flasken godt.
  • Ønsker du at farve dine æg skal du nu hælde lidt farve ned i gipsen. Herefter skal du ryste flasken igen. Farven kan godt få gipsen til at tykne. Sker dette kan du hælde lidt mere vand i og ryste igen. Konsistensen skal være som en lidt smeltet milkshake 😉
 4. Pust en ballon op og drej den rundt et par gange, så du undgår at luften ryger ud af ballonen igen.
 5. Sæt ballonen over mundstykket på flasken med gips og hæld nu den flydende gips ned i ballonen.
 6. Når al gipsen er hældt ned i ballonen, binder du knude på og fordeler gipsen rundt i ballonen – det gør du ved at dreje ballonen rundt. Du skal gerne dreje ballonen rundt i 5-10 minutter for at undgå at al gipsen samler sig i bunden.
 7. Æggene sættes til at tørre i 1-2 timer.
 8. Når æggene har sat sig, klipper du forsigtigt ballonen af. Her skal du passe på, da ballonen godt kan få æggene til at gå i stykker.

 

Dekorer æggene som du vil

Når æggene er færdige, kan du dekorere påskebordet med dem, og med vores lys fra Lyshygge er du sikker på at få skabt den helt rigtige og hyggelige stemning. Vi har her vist eksempler, hvor vi har dekoreret æggene med påskeliljer, lavet en lille rede med halm og vores fyrfadslys og sat et af vores Luna bloklys i et af æggene. Vi synes selv, at vores lys og gipsæggene er det perfekte match, når du skal skabe den helt rigtige påskestemning. Vores lys er LED-lys og sætter derfor ikke ild til det hele. Det betyder, at kun fantasien sætter grænser for, hvordan du vil pynte æggene. Find vores udvalg af lys, du kan bruge til at dekorere æggene med lige her.

 

 

 

Æggene kan også bruges til påskejagt i haven – de kan dog ikke tåle at være ude i regn. Du kan også bruge æggene som drageæg eller dinosauræg til børneværelserne.Vi vil gerne takke @nlimme_blogg for inspiration til videoen.